fbpx
NaslovnaEdukacijaU Podgorici održana predavanja o bezmetalnim nadoknadama

U Podgorici održana predavanja o bezmetalnim nadoknadama

- Advertisement -

Serija predavanja i praktičnih radova sa temom bezmetalnih nadoknada i savremenih tehnologija izrade nadoknada održana su u subotu u podgoričkoj Srednjoj medicinskoj školi. Organozator predavanja bila je distributerska kompanija RSV Farmacija.

Sa praktičnog rada prof. dr Danimira Jevremovića
Sa praktičnog rada prof. dr Danimira Jevremovića

Predavači su bili poznati stručnjaci iz ove oblasti što je uslovilo i veliko interesovanje crnogorskih stomatologa koji su predavanja iskoristili kako bi razmjenom iskustava došli do novih saznanja kada je riječ o savremenoj stomatologiji.

Prvo predavanje održao je profesor sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu, prof. dr Aleksandar Todorović koji je prisutne upoznao sa novitetima u vezi sa cirkonija keramikom i prednostima ovih nadoknada u odnosu na fasete.

Predavanja su nastavljena slovom slovenačkog zubnog tehničara Dragana Stolice o CAD/CAM obradivoj keramici koja predstavlja najsavremeniji i najprecizniji vid obrade materijala u zubotehničkim laboratorijama.

Nakon toga uslijedilo je ništa manje zanimljivo predavanje dr Igora Ristića o novostima koje se tiču IPS e.maxa tokom kojeg je prisutne upoznao sa prednostima e.maxa potkrijepljene snimcma iz lične prakse. Na kraju je uslijedilo zajedničko predavanje prof. dr Todorovića i dr Ristića o cementiranju bezmetalnih nadoknada.

Uporedo sa tim, jedan od najcjenjenijih stručnjaka iz oblasti bezmetalne keramike, prof. dr Danimir Jevremović, održao je kurs sa praktičnim radom za deset polaznika.

Nakon završenih predavanja učesnicima su podijeljeni sertifikati.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -